Kunfehértói HITTAN
HÍREK
HÍREK : Dispozíciók a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében 2011

Dispozíciók a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében 2011

  2011.08.02. 22:18

Bábel Balázs érsek és metropolita a következő, 2011 nyarán érvénybe lépő változásokat rendelte el a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében.

 


 

Papszentelés, újmisés papok

A főpásztor június 25-én a főegyházmegye nyolc diakónusát szentelte áldozópappá a főszékesegyházban. Az újmisések a következő plébániákra kerülnek kápláni megbízással 2011. augusztus 1-i hatállyal:

Berki József – Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánia
Bobek Tamás – Kecskemét-Szentcsalád Plébánia
Czár János – bajai Szent Antal Plébánia
Feri Romulusz – Baja-Belvárosi Plébánia
Huszák Zsolt – Kecskemét-Főplébánia
Kollár Balázs – Jánoshalmi Plébánia
Kovács Ferenc – kiskunfélegyházi Szent István Plébánia
Szabó Attila – Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánia


Külföldi tanulmányok

Bábel Balázs érsek Szakács Tibort 2011. július 1-i hatállyal felmentette a Kecskemét-Főplébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal, három éves időtartamra, a római Pápai Magyar Intézetbe küldte magasabb biblikus tanulmányok folytatására.

Harbula Istvát 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentette Kecskemét-Szentcsalád Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal, egy éves időtartamra a római Pápai Magyar Intézetbe küldte magasabb teológiai tanulmányok folytatására.

Oldallagos ellátások

A Szeremlei Plébániát 2011. augusztus 1-i hatállyal a Baja-Belvárosi Plébániához csatolták oldallagos lelkipásztori ellátásra.

A Lakiteleki Plébániát 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Nyárlőrinci Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása alól.

Kinevezések

Retkes Zsoltot, a Baja-Belvárosi Plébánia káplánját, kápláni és egyéb megbízatásainak megtartása mellett, 2011. augusztus 1-i hatállyal kinevezték a bajai Szent László Általános Művelődési Központ iskolalelkészévé.

Hozdik Zsolt esperes, soltvadkerti plébános keceli esperesi kinevezését 2013. július 31-ig meghosszabbították.

Személyi változások

Esiobu Anayo Augustus plébánost 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Szeremlei Plébánián betöltött plébánosi státusa, valamint Baja városához kapcsolódó valamennyi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Nyárlőrinci Plébánia plébánosává.

Kis Istvánt 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Lajosmizsei Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Kecskeméti Főplébánia káplánjává.

Gál Józsefet 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Lajosmizsei Plébánia káplánjává.

Gyöngyösi Balázst 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Jánoshalmi Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Keceli Plébánia káplánjává.

Modestus Lando SVD atyát rendi elöljárója megkeresésének értelmében 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Hajósi Plébánián betöltött adminisztrátori megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal rendje szolgálatára bocsátották.

Vincze Attila plébánost 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Nemesnádudvari Plébánián betöltött plébánosi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Hajósi Plébánia plébánosává. Feladata lesz a Miskei Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása is.

Szauter Róbertet 2011. augusztus 1-i hatállyal visszahívták betegállományból a Főegyházmegye szolgálatára, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Nemesnádudvari Plébánia plébániai kormányzójává. Feladata lesz az Érsekhalmi Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása is.

Lelkipásztori gyakorlat

Bese Gergő Pétert, a főegyházmegye papnövendékét 2011. augusztus 1-i hatállyal egyéves lelkipásztori gyakorlatra küldték a Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébániára.

Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye/Magyar Kurír

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2010-08-29
 

Alicia Vikander - A legbiztosabb magyar forrásod az Oscar-díjas színésznõrõl! Képek, cikkek, hírek, minden egy helyen!    *****    -----Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!----    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG -A LEGINFORMÁLTABB ÉS LEGTARTALMASABB MAGYAR HONLAP AZ ÉNEKESNÕRÕL - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! Azaz... Hol a sapkája??? Ó jaj! Most mi lesz? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Ha te is szereted az Arrow sikersorozat elbûvölõ házaspárját látogass el az ország egyetlen Olicity rajongói oldalára!    *****    Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony - Barbie - My Little Pony    *****    VIDEOJÁTÉK HONLAP! Retro játékoktól, a legújabbakig! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Ho-ho-hó! A Mikulás útra kész! De hova lett a sapkája??? Ó jaj! Elmarad a Mikulás-nap??? Gyorsan gyertek a Mesetárba!    *****    Legfrissebb videojátékok, fõleg Warcraft és FPS játék hírek! Blog, Airsoft, Tech! Kattints ide!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Hová bújnak a virágmanók, ha elered az õszi esõ? Nem találjátok ki? Nyuszi mama majd elárulja! Gyertek a Mesetárba!    *****    Nálam nincsenek AKCIÓK, minden elemzés BECSÜLET KASSZÁS, az oktatás pedig INGYENES! Keress oldalamon!    *****    Bavaria 42 2018ban is várunk szeretettel mindenkit egy felejthetetlen tengeri vitorlás túrára! Vitorlás tudás nem szükséges!! Bavaria 42    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - HA ELSÕKÉZBÕL SZERETNÉL INFORMÁLÓDNI, AKKOR ITT A HELYED - LEGFRISEBB HÍREK, KÉPEK, CIKKEK!    *****    Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints