Kunfehértói HITTAN
HÍREK
HÍREK : Dispozíciók a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében 2011

Dispozíciók a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében 2011

  2011.08.02. 22:18

Bábel Balázs érsek és metropolita a következő, 2011 nyarán érvénybe lépő változásokat rendelte el a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyében.

 


 

Papszentelés, újmisés papok

A főpásztor június 25-én a főegyházmegye nyolc diakónusát szentelte áldozópappá a főszékesegyházban. Az újmisések a következő plébániákra kerülnek kápláni megbízással 2011. augusztus 1-i hatállyal:

Berki József – Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánia
Bobek Tamás – Kecskemét-Szentcsalád Plébánia
Czár János – bajai Szent Antal Plébánia
Feri Romulusz – Baja-Belvárosi Plébánia
Huszák Zsolt – Kecskemét-Főplébánia
Kollár Balázs – Jánoshalmi Plébánia
Kovács Ferenc – kiskunfélegyházi Szent István Plébánia
Szabó Attila – Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánia


Külföldi tanulmányok

Bábel Balázs érsek Szakács Tibort 2011. július 1-i hatállyal felmentette a Kecskemét-Főplébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal, három éves időtartamra, a római Pápai Magyar Intézetbe küldte magasabb biblikus tanulmányok folytatására.

Harbula Istvát 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentette Kecskemét-Szentcsalád Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal, egy éves időtartamra a római Pápai Magyar Intézetbe küldte magasabb teológiai tanulmányok folytatására.

Oldallagos ellátások

A Szeremlei Plébániát 2011. augusztus 1-i hatállyal a Baja-Belvárosi Plébániához csatolták oldallagos lelkipásztori ellátásra.

A Lakiteleki Plébániát 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Nyárlőrinci Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása alól.

Kinevezések

Retkes Zsoltot, a Baja-Belvárosi Plébánia káplánját, kápláni és egyéb megbízatásainak megtartása mellett, 2011. augusztus 1-i hatállyal kinevezték a bajai Szent László Általános Művelődési Központ iskolalelkészévé.

Hozdik Zsolt esperes, soltvadkerti plébános keceli esperesi kinevezését 2013. július 31-ig meghosszabbították.

Személyi változások

Esiobu Anayo Augustus plébánost 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Szeremlei Plébánián betöltött plébánosi státusa, valamint Baja városához kapcsolódó valamennyi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Nyárlőrinci Plébánia plébánosává.

Kis Istvánt 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Lajosmizsei Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Kecskeméti Főplébánia káplánjává.

Gál Józsefet 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Lajosmizsei Plébánia káplánjává.

Gyöngyösi Balázst 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Jánoshalmi Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Keceli Plébánia káplánjává.

Modestus Lando SVD atyát rendi elöljárója megkeresésének értelmében 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Hajósi Plébánián betöltött adminisztrátori megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal rendje szolgálatára bocsátották.

Vincze Attila plébánost 2011. augusztus 1-i hatállyal felmentették a Nemesnádudvari Plébánián betöltött plébánosi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Hajósi Plébánia plébánosává. Feladata lesz a Miskei Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása is.

Szauter Róbertet 2011. augusztus 1-i hatállyal visszahívták betegállományból a Főegyházmegye szolgálatára, és ugyanezen hatállyal kinevezték a Nemesnádudvari Plébánia plébániai kormányzójává. Feladata lesz az Érsekhalmi Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása is.

Lelkipásztori gyakorlat

Bese Gergő Pétert, a főegyházmegye papnövendékét 2011. augusztus 1-i hatállyal egyéves lelkipásztori gyakorlatra küldték a Kiskunhalas-Alsóvárosi Plébániára.

Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegye/Magyar Kurír

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2010-08-29
 

Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    Nézz filmet facebook messengeren!!!! Klikk! Klikk!    *****    ONMYMIND \\ EGY ÁTLAGOS SRÁC BLOGOL MINDENRÕL AMI ESZÉBEJUT \\ ZENE, CIKKEK, KRITIKA? KATTINTS ÉS OLVASS MOST KEDVEDRE    *****    **********Rengeteg AKCIÓ! Vegyszermentes kozmetikmok és bio mosó és tisztítószerek, munkalehetõséggel! ***********    *****    OKTATÁS INGYENESEN az ASZTRO-suliban, Asztrológiai tanácsadás BECSÜLET KASSZÁS alapon! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Hírek a folytatásról - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed -    *****    LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT * LORDE * ISMERD MEG TE IS * LORDE * ISMERD MEG TE IS A ROYALS ÉNEKESNÕJÉT    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Nem értesz a CSS kódokhoz/nem tudod egyedül fenntartani oldalad/szeretnél egy társszerkesztõt? Írj nekem! - sakura-ec.gp    *****    ISMERD MEG A GYÖNYÖRÛ OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNÕT, ALICIA VIKANDERT, AKI A 2018-AS TOMB RAIDER LARA COFTJÁT FOGJA ALAKÍTANI!    *****    "Céljuk fellelni az Egyesülés Pengéjének darabjait, és újra felemelni a Lidérckirályt."    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.